ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΜΑΥΡΑΝΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Θέρμανση Δαπέδου - Πώς λειτουργεί;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι από τις πλέον αξιόπιστες και αποτελεσματικές μορφές θέρμανσης, καθώς συνδυάζει ιδανικά θερμική άνεση και οικονομική λειτουργία.

Στα ενδοδαπέδια συστήματα, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45 οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων, που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, καθιστώντας έτσι το ίδιο το δάπεδο θερμαντικό σώμα. Η μετάδοση της θερμότητας πραγματοποιείται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς το θερμαινόμενο χώρο, από τα χαμηλότερα προς τα υψηλότερα στρώματα σε όλο το χώρο, χωρίς ισχυρά ρεύματα.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιθυμητή διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας (18-20 οC στο ύψος της κεφαλής του ανθρώπινου σώματος), ενώ παράλληλα εξασφαλίζονται οι βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, δηλαδή άνετη και υγιεινή διαβίωση σε συνθήκες ιδανικής θερμικής θαλπωρής. Επιπλέον, χάρη στην ενδοδαπέδια θέρμανση, όλες οι σύγχρονες μοντέρνες κατοικίες χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονική αισθητική χωρίς περιορισμούς, με σεβασμό στο περιβάλλον, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα!

Το άρτια καταρτισμένο συνεργείο μας έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πάρα πολλές εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

​Επιπλέον, η επιχείρησή μας διαθέτει ειδική θερμοκάμερα, για αποτελεσματικό έλεγχο της ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης που πραγματοποιεί και για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Σημασία υλικών ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Για την εύρυθμη λειτουργία μίας εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι πολύ σημαντική η επιλογή των κατάλληλων υλικών, για τη μέγιστη απόδοση και ασφαλή λειτουργία της. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υλικών της θέρμανσης δαπέδου, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Επιλέξτε την εταιρεία που σας ενδιαφέρει, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες.

Πλεονεκτήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν το δάπεδο του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, λόγω ομοιόμορφης θέρμανσης και έλλειψης ξηρότητας στο χώρο.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας - χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης, με συνέπεια τη γρήγορη απόσβεση του κόστους εγκατάστασης.
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον - δυνατότητα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αέρας, ήλιος, γεωθερμία), μέσω σύνδεσης με αντλία θερμότητας.
  • Δυνατότητα μικτού συστήματος θέρμανσης (συνδυασμός με θερμαντικά σώματα ή fan coils).
  • Εξοικονόμηση χώρου με την αποφυγή θερμαντικών σωμάτων - Πλήρης ελευθερία στην αρχιτεκτονική διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.
  • Ασφαλέστερη θέρμανση, χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.
  • Επιπλέον δυνατότητα δροσισμού τους καλοκαιρινούς μήνες (σε συνεργασία με αντλία θερμότητας).